Over ons

Een aantal Katwijkse ondernemers namen deze zomer het voortouw voor Katwijk On Ice. Het doel was een maand lang een schaatsbaan exploiteren in Katwijk waarvan de opbrengst gaat naar Kika.

Een ongekend aantal partijen sloeg de handen ineen om dit initiatief waar te maken.

De Oranje Vereniging Katwijk aan Zee, stichting Bruisende Events en het Noordzee Zomerfestival besloten het initiatief van de Kippenloop te ondersteunen. Gezamenlijk richtten zij de stichting Katwijk on Ice op. Daarnaast werd het initiatief direct omarmd door de winkeliersvereniging Zeezijde.

Ook de gemeente Katwijk was direct enthousiast. Burgemeester en Wethouders schaarden zich achter het plan en vergunningen werden aangevraagd. Ondanks de lopende procedures heeft Katwijk On Ice nu groen licht gekregen en is de voorbereiding gestart. De medewerkers bij Katwijk On Ice werken er op vrijwillige basis, zodat er meer geld over blijft voor het goede doel.

Glice

Er komt op het Andreasplein een overdekte ijsbaan van kunststof. Deze nieuwe Zwitserse technologie on de naam Glice heeft de eigenschappen van echt ijs maar is het niet. De schaatsbaan is volkomen klimaatneutraal en is recyclebaar. Grote ijshockeyteams trainen wereldwijd op deze banen en een aantal Zwitserse en Duitse steden gebruikten afgelopen jaren Glice voor hun kerstmarkten. Voor Nederland heeft Katwijk de primeur met dit synthetisch ijs dat geen energie verbruikt maar wel echte ijspret geeft.